Wat hebben we bereikt

Ook in 2017 hebben wij ons weer actief ingezet voor mensen met ernstige hoofdpijnklachten. Eerder deden we dit nog onder de naam Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten, in 2017 gingen we verder onder de nieuwe naam Hoofdpijnnet. Hieronder de highlights uit 2017:

Magazine Hoofdzaken
Ons magazine wordt zeer goed gewaardeerd. Ieder jaar verschijnen er vier nummers: 192 pagina’s met artikelen over (nieuwe) medicijnen en behandelingen, ervaringsverhalen, tips en nog veel meer.

Nieuwe medicijnen
Er vindt steeds meer (fundamenteel) onderzoek plaats. Je hebt wellicht gehoord van het anti-cgrp-onderzoek. Cgrp is een eiwit dat bij veel mensen aan de basis ligt van migraine en clusterhoofdpijn. Wij hebben nauw contact met de ontwikkelaars en onderzoekers om het patiëntenbelang te waarborgen. We hopen dat de onderzoeksresultaten eind 2018/2019 tot een medicijn kunnen leiden dat voor velen verlichting biedt.

Kennis en ervaringen delen
We organiseerden het afgelopen jaar 25 bijeenkomsten in samenwerking met ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals (zoals huisarts, neurologen en apothekers). Het komende jaar willen we in nog meer regio’s actief zijn. Je bent welkom! Ook hebben we meerdere besloten Facebookgroepen geintroduceerd, waar zich binnen no-time veel mensen bij aansloten om ervaringen te delen en tips uit te wisselen.

Hoofdpijn en werk

Het afgelopen jaar hebben wij de werkscan gelanceerd, een gratis service voor onze leden om vitaal aan het werk te blijven (www.opeigenkrachtaanhetwerk.nl). We willen ons ook in 2017 inzetten voor een betere arbeidsparticipatie van mensen met ernstige hoofdpijn. We praten al met verzekeraars.

Jongeren met ernstige hoofdpijn
We zijn heel blij dat wij een samenwerking zijn aangegaan met Stichting Opkikker, om gezinnen die dat extra hard nodig hebben een onvergetelijke dag te bezorgen. Ook volgend jaar willen wij ons weer actief inzetten voor jongeren, met name binnen het onderwijs.

Al deze activiteiten konden we organiseren dankzij jouw financiële bijdrage. En we gaan door. Want sámen met jou staan en gaan we voor nog betere hoofdpijnzorg.

Jaarstukken 2015
Bekijk de jaarverslagen van de Vereniging over 2015:

Jaarstukken 2016
Bekijk de jaarverslagen van de Vereniging over 2016:

Op dit moment werken wij hard aan een nieuw strategisch beleidsplan. In het beleidsplan 2012-2015 kun je zien waar we de afgelopen jaren aan hebben gewerkt.