medicijnen medische noodzaak

Wisselen van medicijnen – doe mee met onderzoek van 15 patiëntenorganisaties

Eerder stond een oproep op onze website, Facebookpagina en in de nieuwsbrief over het wisselen van medicatie. We kregen uitgebreide reacties, waarvoor hartelijk dank! Inmiddels hebben maar liefst 15 patiëntenorganisaties de handen ineengeslagen om alle ervaringen te bundelen. Dus hierbij in de herhaling: Laat van je horen!

Overkomt het jou ook? Je gaat naar de apotheek en krijgt opeens een ander medicijn mee dan je gewend bent. Terwijl jouw huisarts of specialist geen ander medicijn heeft voorgeschreven. Ieder jaar krijgen bijna 1 miljoen mensen met ernstige hoofdpijn en andere chronische aandoeningen een ander merk medicijn mee van hun apotheker dan de huisarts of specialist voorschreef. In de afgelopen jaren ontvingen de patiëntenorganisaties hierover al veel klachten. Met een gezamenlijk onderzoek willen we daarom aantonen welke problemen patiënten precies ondervinden door het wisselen van medicatie.

Help mee en deel hier jouw ervaringen met het wisselen van medicijnen. Je kunt de vragenlijst óók invullen als u al eerder uw ervaring met wisselen van medicijnen bij ons meldde. De resultaten van deze enquête zullen wij gebruiken om overheid en zorgverzekeraars inzicht te geven in de gevolgen van wisselen van medicijnen voor individuele patiënten. Wij willen graag met hen bespreken op welke manier hierin verbetering kan worden gebracht.