vacature campagne nalatenschap

VACATURE: Enthousiaste vrijwilliger voor Campagne Nalatenschap

Hoofdpijnnet is een patiëntenvereniging die streeft naar een wereld waarin ernstige hoofdpijn niet langer iemands dagelijkse leven bepaalt. Dat doen we door betrouwbare en deskundige informatie te delen over medicatie en behandelingen. Daarnaast helpen we mensen hun  weg te vinden in het leven met hoofdpijn. Wij bieden steun, begrip en brengen patiënten in contact met andere mensen met migraine, chronische hoofdpijn, clusterhoofdpijn, aangezichtspijn en andere hoofdpijnaandoeningen.

Samen met onze vrijwilligers, patiënten, hun naaste omgeving en bedrijven/partijen in de medische sector zetten we ons sinds 1981 in voor erkenning van en ondersteuning voor mensen met ernstige hoofdpijnklachten. We organiseren regelmatig ledenbijeenkomsten en trainingen. Onze vereniging is aangesloten bij de Patiëntenfederatie Nederland en zijn medeoprichter van de Hoofdpijn Alliantie. We zijn actief betrokken bij verschillende (internationale) allianties op het gebied van (hoofd)pijnbestrijding.

Wij zijn op zoek naar een: Vrijwilliger voor de Campagne Nalatenschap

Waarmee ga je aan de slag?

Nalatenschap is niet echt een onderwerp waar je het dagelijks over hebt. De meeste mensen laten hun vermogen na aan hun kinderen en andere dierbaren. Maar er zijn ook mensen die een deel van hun geld willen geven aan een goed doel of een patiëntenorganisatie. Vaak zijn het mensen die al jaren lid zijn en trouw aan hun vereniging.

Je gaat een campagne ontwikkelen, gericht op fondswerving via nalatenschap. Dit doe je niet alleen, maar samen met PGO Support, een organisatie die patiëntenvereniging ondersteunt op uiteenlopend vlak. Na deze voorbereiding ga je hier samen met de werkgroep Communicatie bekendheid aan geven. Wanneer er reacties op komen, ben jij degene die de gesprekken aan zal gaan met geïnteresseerden. Het resultaat is niet meteen zichtbaar, maar zal hopelijk op de lange termijn effect hebben. Je draagt eraan bij, dat mensen met hun nalatenschap iets positiefs kunnen betekenen voor hoofdpijnpatiënten.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt feeling met het vak communicatie en bij voorkeur enige ervaring met fondswerving.
  • Je bent inlevend en geïnteresseerd in de levensverhalen van anderen.
  • Je bent ervaringsdeskundig op het gebied van migraine, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn, aangezichtspijn of een andere hoofdpijnaandoening.
  • Het werken in een team spreekt je aan en je vindt het leuk nieuwe kennis en ervaring op te doen.

Wat bieden wij?

  • Je krijgt begeleiding vanuit de werkgroep Communicatie en de directeur van Hoofdpijnnet.
  • Je maakt deel uit van een energieke en inspirerende vereniging met betrokken mensen.
  • Je komt in contact met mensen met dezelfde aandoening als jij.
  • Er is volop ruimte voor jouw bijdrage en goede ideeën.
  • Je krijgt de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden.
  • Je kan gebruik maken van gratis trainingen en cursussen bij PGO-Support.

Interesse?

Dan horen we graag van je! Mail je cv naar vrijwilligerscoördinator Jolene Groen via  vrijwilligers@hoofdpijnnet.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook bij vragen of voor meer informatie kun je een mailtje sturen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.