Onze leden lezen Hoofdzaken
Alle hoofd- en bijzaken over hoofdpijn. Van migraine tot spanningshoofdpijn. En van clusterhoofdpijn tot aangezichtspijn. Over lotgenoten en medische ontwikkelingen. Je leest het allemaal (en nog veel meer) in Hoofdzaken, het ledenmagazine van Hoofdpijnnet.
Als lid krijg je het blad vier keer per jaar in de brievenbus. En voor een digitale verzameling van eerdere edities kun je terecht op het ledenportaal. Voor geval je iets terug wilt lezen. Een achtergrondartikel, een item over nieuwe behandelingen, de laatste ontwikkelingen, een interview of ervaringsverhaal. Interessant? Word dan nu lid van Hoofdpijnnet en ontvang het gratis magazine Hoofdzaken vier keer per jaar.
Hoofdzaken #1, 2025
verschijnt op 21 maart 2025
In de nieuwe editie van Hoofdzaken aandacht voor het herstel na een hoofdpijn- of migraineaanval. Hoe klinken de persoonlijke ervaringen? Is dat met een zachtmoedige Netflixserie lekker op de bank, of gewoon medicatie er in en doorrr. Verder besteden we aandacht aan tips van een therapeut om op een adequate en duurzame manier te herstellen.
En verder:
Robbie
Robbie Rustenhoven (27) hield na een ongeval een vorm van clusterhoofdpijn over. Een interview is een enorme prikkel voor hem, die bovendien veel energie kost. Met goedkeuring van Robbie vertelt zijn moeder Hilda van Twuijver over wat Robbie is overkomen en de gevolgen voor hem en zijn familie.
Nachtschade
Emma Laura Schouten (coverfoto) schreef het boek ‘Nachtschade’. Daarin neemt zij de lezer mee in haar literaire project om migraine in een breder perspectief te zetten en naar een hoger plan te tillen. ‘De hoofdpersoon onderneemt het hele boek door taalkundige pogingen om de ontstellende pijn van migraine in taal te vatten. Zij beschrijft impressies met onverwachte metaforen, afgewisseld met hallucinerende ervaringen in haar leven.’
Family Supporters
Kinderen zijn gevoelig voor stress en spanning in hun omgeving. Onderzoek toont aan dat angstige of stressvolle situaties, zoals conflicten thuis of een drukke schoolomgeving, klachten als hoofdpijn kunnen verergeren. Family Supporters helpt ouders en kinderen met behulp van een systemische aanpak.
Leven met aangezichtspijn
Het persoonlijke verhaal van Patricia Jimmink die al 28 jaar leeft met aangezichtspijn. ‘Wat ik er van geleerd heb, is om het leven te vieren als het goed gaat. Dan haal ik er alles uit wat er inzit. Het kan van de ene tel op de andere weer voorbij zijn.’ Patricia is met ingang van dit jaar columnist van Hoofdzaken.
Dit en meer in ons ledenmagazine. Benieuwd naar Hoofdzaken? Word lid van Hoofdpijnnet en ontvang het blad vier keer per jaar.