Zorgeloos naar school met migraine / Samen sterk

Vanaf 12 september tot 1 oktober schenken Hoofdpijnnet en de Stichting Zorgeloos naar School uitgebreid aandacht aan kinderen met migraine.

Bij deze online campagne staat het verhaal van de twaalfjarige Emma centraal, die chronische hoofdpijnklachten heeft. Na een paar lastige jaren op de basisschool, start ze nu met frisse moed op een middelbare school. Ze is hierin begeleid door uiteenlopende mensen. Wie zijn dit en wat doen zij precies? Je leest het in de verschillende delen.

Deel 1. Emma en haar ouders

De 11-jarige Emma heeft last van chronische hoofdpijnklachten en dreigt vast te lopen in groep 7 van de basisschool. Haar ouders roepen de hulp in van de Stichting Zorgeloos naar School en vereniging Hoofdpijnnet. Hoe verliep dit precies en hoe gaat het nu met Emma? Je leest het in deel 1 van deze serie.


Deel 2. Kinderarts Miranda Beeren

Miranda Beeren werkt als kinderarts met aandachtsgebied hoofdpijn bij kinderen in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop (Noord-Brabant). Volgens Miranda leggen kinderen en tieners vaak een lange weg af voordat ze geholpen worden; soms is de oplossing simpel, maar soms ook ingewikkeld. Voor haar is het herkennen en het erkennen van de hoofdpijn bij kinderen en tieners heel belangrijk. Lees er meer over in deel 2 van deze serie.


Deel 3. Onderwijsbegeleider Wouter van Helden

Wouter van Helden is onderwijsbegeleider en eigenaar van Reach Passend Onderwijs. Al sinds 2013 is hij betrokken bij Hoofdpijnnet als vraagbaak bij kwesties rondom kinderen met hoofdpijn & onderwijs. Lees meer in deel 3 van deze serie.


Deel 4. Boek Het Geheim van Pijn + winactie

In dit deel maken we een uitstapje naar een handig boek over (chronische) pijn voor kinderen en ouders. En je kunt nu een exemplaar winnen!


Deel 5. Pijnspecialist Monique Bot

Hoofdpijnnet werkt al sinds 2015 samen met pijnspecialist Monique Bot. Wat doet zij en hoe helpt zij kinderen met hoofdpijn verder? Je leest het in dit deel van de campagne Zorgeloos naar School met migraine.


Deel 6. Neuroloog Patricia Eekers

Patricia Eekers is neuroloog in het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Ook was ze betrokken bij de ontwikkeling van de Doe-het-samen-gids van Zorgeloos naar School. We vroegen haar naar haar ervaringen binnen het hoofdpijncentrum en naar haar vak als hoofdpijnneuroloog.


Deel 7. Directeur Lydia Braakman

In deze vlog vertelt Lydia Braakman, de directeur van Zorgeloos naar School, wat zij van Emma heeft geleerd.


Deel 8. Aan de slag met tips & tricks

En nu aan de slag! Hier vind je een grote verzameling aan handige tips voor jongeren met migraine, hun ouders en school.


Deel 9. Voorlichtingsavond ‘Hoofdpijn en school’ (Tilburg)

Tijdens deze info-avond voor kinderen en ouders komen er verschillende onderwerpen aan bod rondom het thema ‘Hoofdpijn en school, hoe krijg ik minder kopzorgen?’. Meld je snel aan!


Deel 10. Winnaars boek ‘Het geheim van pijn’

Heb jij ook meegedaan aan de winactie voor het boek ‘Het geheim van pijn’? Lees dan snel of je gewonnen hebt.


Deel 11. Blog van Esther van der Tak (Hoofdpijnnet)

In dit elfde deel van de campagne vertelt Esther van der Tak waarom zij zich inzet voor kinderen en jongeren met hoofdpijn.


Deel 12. Vlog Esther (Hoofdpijnnet) en Reinette (Zorgeloos naar School)

In dit afsluitende deel van de campagne gaan Esther van der Tak van Hoofdpijnnet en Reinette de Boer van Zorgeloos naar School in gesprek over hun werk.