
Mijn contract wordt steeds niet verlengd omdat ik vaak uitval. Wat nu?
Het allerbelangrijkste is dat je zelf duidelijk hebt wat je aankunt: heb je gemiddeld drie dagen per week hoofdpijn, dan is fulltime werken een grote uitdaging. Zorg ook dat je werk doet waar je voldoening uithaalt, want hoofdpijn kost al veel energie. Zorg dat je weet wat jouw unieke kwaliteiten zijn en waarom jij, ondanks jouw hoofdpijn, een toegevoegde waarde hebt voor een werkgever. Zorg ook dat je naast je werk nog tijd hebt voor herstel, en energie voor ontspanning en sociale contacten, dat houdt je op lange termijn in balans.

Taco heeft migraine
‘Mijn werkgever zei: we willen met jou in zee, maar hoe ziet dat er dan uit?’
Als jouw hoofdpijn onvoorspelbaar is, probeer dan werk te vinden dat daarbij past, bijvoorbeeld werk waarbij je enige vrijheid hebt om zelf je werktijden te regelen. Als je goed weet wat je aankunt en hoe jij je werk ondanks hoofdpijn goed kunt doen, dan kun je hier duidelijk over communiceren met je werkgever, want hij kan dit niet altijd aan jou aflezen.
Door in een vroeg stadium duidelijk aan te geven wat je nodig hebt om gezond aan het werk te blijven is de kans groter dat jouw werkgever bereid is rekening te houden met je klachten. Natuurlijk bestaat de kans dat een werkgever je dan niet aanneemt, maar de werkgever die jou wèl aanneemt, doet dit omdat hij gelooft in jouw kwaliteiten en bereid is om mee te denken over oplossingen. Wacht niet af maar neem vanaf het begin de regie en creëer duidelijkheid voor jezelf en je werkgever.

Ook gebruik maken van het Adviespunt Werk?
Word lid van Hoofdpijnnet
Extra informatie op het ledenportaal
Meer weten over dit onderwerp? Op het ledenportaal van Hoofdpijnnet vind je extra uitgebreide antwoordpagina’s met nog meer filmpjes, brochures, checklists en heel veel andere nuttige informatie over Hoofdpijn & Werk.
Word nu lid
Het ledenportaal met alle extra informatie is alleen beschikbaar voor leden van Hoofdpijnnet. Meld je nu aan en profiteer meteen van fijne voordelen en extra’s:
- Je krijgt toegang tot het ledenportaal met achtergrondverhalen, alle edities van het magazine Hoofdzaken en meer;
- Je kunt een beroep doen op het Adviespunt Werk;
- Je kunt meedoen met de webinars en meetings exclusief voor leden;
- Je ontmoet andere mensen met ernstige hoofdpijn, ook online;
- Als lid van een patiëntenvereniging kun je de cursus ‘Sterk met pijn‘ volgen;
- Je kunt een vraag stellen aan ons Medisch Advies College;
- Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via ons magazine Hoofdzaken (4 x per jaar).
De antwoorden zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en verwijzingen zijn gekozen op basis van de inhoudelijk toegevoegde waarde. Bekijk hier onze disclaimer.