Werken lukt niet meer. Hoe ga ik daarmee om?

Als je door je hoofdpijnklachten moet stoppen met werken, dan ziet je leven er ineens heel anders uit. Hoe ga je om met deze nieuwe situatie?

Werk biedt je niet alleen een inkomen, maar ook waardering, sociale status, structuur en sociale contacten. Je levert een bijdrage aan de maatschappij. Werk kan bijdragen aan persoonlijk geluk, zingeving en persoonlijke ontwikkeling. Er valt dus veel weg als werken niet meer lukt. Je kunt rouwgevoelens ervaren en het kan moeilijk zijn om dit een plaats te geven. Je zult jezelf opnieuw moeten uitvinden.

Daar liggen ook nieuwe mogelijkheden en kansen. Ga voor jezelf na welke aspecten van het werkende leven je het meeste mist. Mis je vooral de sociale contacten? Misschien ontmoet je nieuwe mensen als je een hobby oppakt. Wil je een bijdrage leveren aan de maatschappij? Misschien is vrijwilligerswerk iets voor jou. Mis je vooral de structuur? Misschien is het nu het moment om een hond te nemen. Vind je het belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen? Volg een interessante cursus. Wil je fitter worden? Je hebt nu de ruimte om te gaan sporten.

Neem de tijd om de mogelijkheden te onderzoeken, je hebt nu de vrijheid om te kiezen.

Kijken

Als je door clusterhoofdpijn niet meer kunt werken, wat dan? Pieter en Ellen vertellen in dit filmpje hoe zij hiermee omgaan. Pieter: ‘Ik heb me voorgenomen om toch iets te gaan ondernemen. Dat werd sporten, in kleine stapjes. Dat heeft mij echt wel zelfvertrouwen gegeven.’

Extra informatie op het ledenportaal

Meer weten over dit onderwerp? Op het ledenportaal van Hoofdpijnnet vind je extra uitgebreide antwoordpagina’s met nog meer filmpjes, brochures, checklists en heel veel andere nuttige informatie over Hoofdpijn & Werk.

Word nu lid

Het ledenportaal met alle extra informatie is alleen beschikbaar voor leden van Hoofdpijnnet. Meld je nu aan en profiteer meteen van fijne voordelen en extra’s:

  • Je krijgt toegang tot het ledenportaal met achtergrondverhalen, alle edities van het magazine Hoofdzaken en meer;
  • Je kunt een beroep doen op het Adviespunt Werk;
  • Je kunt meedoen met de webinars en meetings exclusief voor leden;
  • Je ontmoet andere mensen met ernstige hoofdpijn, ook online;
  • Als lid van een patiëntenvereniging kun je de cursus ‘Sterk met pijn‘ volgen;
  • Je kunt een vraag stellen aan ons Medisch Advies College;
  • Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via ons magazine Hoofdzaken (4 x per jaar).

.

De antwoorden zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en verwijzingen zijn gekozen op basis van de inhoudelijk toegevoegde waarde. Bekijk hier onze disclaimer.