Onze redactie van Hoofdzaken

Caspar stelt zich voor

“Als hoofdredacteur van ons magazine Hoofdzaken werk ik samen met de redactie met hart en ziel aan het blad, dat vier keer per jaar verschijnt. Als enige in het redactieteam die géén chronische last heeft van hoofdpijn of aangezichtspijn koppel ik mijn journalistieke ervaring en die van bladenmaker aan het werk voor Hoofdzaken.Met het blad, waarin onder meer ervaringen worden gedeeld, deskundigen aan het woord komen en medische ontwikkelingen worden belicht, bieden we de leden van Hoofdpijnnet een gedegen informatiebron.Ben ik niet bezig met Hoofdzaken of ander werk dan kun je mij buiten tegenkomen, aan de lange wandel met de hond. Of zit ik binnen te lezen in kranten, tijdschriften of thrillers. Tussen de bedrijven kom ik ook nog in de fitnesszaal om lijf en leden in conditie te houden, wat zeker niet meevalt als 50-plusser.”

hoofdzaken@hoofdpijnnet.nl

Rita stelt zich voor

“Als redacteur van Hoofdzaken schrijf ik met veel plezier over alles wat met ernstige hoofdpijn en migraine te maken heeft. Ik weet wat de informatie van Hoofdzaken en Hoofdpijnnet kan betekenen, want ik heb zelf veel ervaring met migraine. Wat mij vooral boeit? De wijze waarop mensen invulling geven aan hun leven met migraine of ernstige hoofdpijn. Ondanks het feit dat ieder mens en iedere migraine uniek is, hebben we veel gemeenschappelijke knelpunten. Bijvoorbeeld: Hoe combineer je je hoofdpijn met werk, met school, met je sociale contacten, met je gezin, met een relatie? Door de ervaringen van zoveel mogelijk mensen te delen en praktische informatie te geven, hoop ik dat lezers antwoorden op deze vragen gaan vinden. Over mij persoonlijk? Ik ben socioloog en onderzoeker van beroep, ben getrouwd en heb twee tienerdochters. Ik ben graag actief (hardlopen, sporten) en creatief (schrijven, tekenen en schilderen).”

Dorothee stelt zich voor

“Als redacteur schrijf ik allerlei soorten artikelen voor Hoofdzaken. Mijn specialisatie is werk en migraine en het sociaal zekerheidsrecht (WAO/Wia/Zw en WW). Ik ben namelijk jurist. Verder ben ik mede-organisator van de patiëntenvoorlichting voor hoofdpijn bij kinderen in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Mijn link met hoofdpijn is dat ik zelf ervaringsdeskundige ben zoals dat zo mooi heet en ik vind het belangrijk dat mensen, zowel degene met hoofdpijn als de mensen daaromheen, zo goed mogelijk geïnformeerd worden.
Naast mijn werkzaamheden voor Hoofdpijnnet, ben ik werkzaam voor de FNV als WAO/WIA begeleider, adviseur sociale voorzieningen en sinds kort budgetcoach. Daarnaast zit ik ook in de Cliëntenraad van het Albert Schweitzer ziekenhuis. De verbindende factor: belangenbehartiging, dat ligt mij na aan het hart. Mijn hobby’s zijn lekker buiten sporten zoals kajakken en kanoën, strandwandelingen, fietsen, wintersport en zwemmen.”

Leo stelt zich voor

“Ik ben al ruim zestig jaar ‘ervaringsdeskundige’ wat betreft migraine. Niet echt verbazingwekkend, als je weet dat mijn beide ouders er hun hele leven last van hadden en hielden, en dat mijn beide broers er ook onder gebukt gaan, evenals hun kinderen. De mijne gelukkig niet, maar dat is dan onder andere doordat die geadopteerd zijn. Ik ben negen jaar bestuurslid geweest van Hoofdpijnnet en nu sinds de oprichting van het Migrainefonds ook lid van de Raad van Advies.
De ernst inzien van ontregelende hoofdpijn door de gelukkigen die daar nooit echt last van hebben, is een van mijn drijfveren om me in te zetten. Mijn droom is dat de wetenschap samen met de farmaceutische industrie erin slaagt om de oorzaak van migraine en andere vormen van ernstige hoofdpijn te achterhalen en een behandeling ontwikkelt om het ontstaan ervan te voorkomen. Ook houd ik me bezig om mijn alma mater Nyenrode en kunst (weer) onverbrekelijk met elkaar te verbinden, zoals dat in de vorige eeuw het geval was. Het voert te ver om daar nu verder op in te gaan. Kijk maar op de website www.artfundnyenrode.nl

Yvette stelt zich voor

“Ik werk als online redacteur voor Hoofdpijnnet. Ik schrijf teksten en berichten en plaats deze op onze website, Facebook- en Twitterpagina. Ik ben alert op het laatste nieuws. En breng graag de activiteiten en andere diensten van Hoofdpijnnet onder de aandacht. Daarnaast vind ik het belangrijk om de impact van migraine en andere vormen van ernstige hoofdpijn duidelijk te maken. Dat is nog steeds hard nodig.

In mijn vrije tijd houd ik van buitenspelen. Dat ben ik nooit verleerd. Zeilen, fietsen en tennissen, daar krijg ik energie van”.